Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

"Χόχτιφ": Ποια "Ολυμπιακή";
Η παρουσία της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στο νέο πρώτο αεροδρόμιο της χώρας, αυτό των Σπάτων, δε θα είναι με τη μορφή του κύριου χρήστη.
Αυτό συνάγεται από όσα είπε χτες σε συνέδριο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ο Γερμανός γενικός διευθυντής Λειτουργιών της "Αερολιμήν Αθηνών", Γκέορκ Ρις,ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σημείωσε ότι στο νέο αεροδρόμιο χρήστες θα είναι αρκετοί και όχι μόνο η ΟΑ! Και, βέβαια, η απάντηση του Γερμανού διευθυντή δεν είναι τυχαία, καθώς τα πάντα αυτή τη στιγμή γύρω από τη μετεγκατάσταση της ΟΑ στα Σπάτα είναι στον αέρα, ενώ είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε με τους Γερμανούς της "Χόχτιφ", όχι μόνο δε φρόντισε να εξασφαλίσει την κυρίαρχη παρουσία της ΟΑ στο πρώτο αεροδρόμιο της χώρας - κάτι που γίνεται με τους εθνικούς αερομεταφορείς όλων των κρατών - αλλά ούτε καν φρόντισε να προβλέψει την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων της ΟΑ για τη λειτουργία της στα Σπάτα.
Απαντώντας σε άλλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο Γκέορκ Ρις,έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι με τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού θα μπει "λουκέτο", κάτι που αξίωσαν και έχουν εξασφαλίσει οι Γερμανοί της "Χόχτιφ" για να μην έχουν απώλεια εσόδων.

Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997 Ριζοσπαστης

Με αυτές τις απαιτήσεις, αν και ξεκινήσαμε να φτιαχνουμε το αεροδρομιο των Σπατων για να αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού, καταλήξαμε στο καροτο του μητορπολιτικού πάρκου, ωστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις και τελικά η έκταση του αεροδρομίου του ελληνικού να δοθει βορρα στους ιδιωτες. Με την προσδοκια για τη δημιουργια του "παρκου" , ένα απίστευτο όργιο κτηματικής φουσκας, πολεοδομικών υπερβασεων γινεται στους όμορους δήμους. Η χαρά των μικρων και μεγάλων εργολάβων είναι η προσδοκία που δεν θα γινει πραγματικότητα για το παρκο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ναι είμαστε η μόνη ευρωπαική πρωτεύουσα που δεν έχει μητροπολιτικό πάρκο αν και είχαν προαναγγελθει πολλά , Ελαιώνας, Γουδί κλπ, αλλά είμαστε και η μόνη ευρωπαική πρωτεύουσα που δεν έχει εφεδρικό αεροδιαδρομό για έκτακτες ανάγκες. Το θανατηφόρο ατύχημα του ΗΛΙΟΣ πιθανά να ειχε αποτραπεί αν λειτουργούσε εφεδρικά το αεροδρόμιο του Ελληνικού.